Erasmus+ Yüksek Lisans Kredi Garantisi Hakkında Duyuru

güncelleme: yayınlama:

Erasmus+ Yüksek Lisans Kredi Garantisi (Master Loan), lisans eğitimini tamamladığı ülkeden başka bir Program Ülkesinde yüksek lisans seviyesinde öğrenim görmek isteyen öğrencilere, anlaşmalı finansal kuruluşlar aracılığıyla uygun koşullarda banka kredisi imkânı sunmaktadır.

Kredinin işleyişi kredi faiz oranının piyasa koşullarından düşük olması ve ödemenin eğitim süresi hariç 2 yıl sonra başlaması gibi temel prensiplere dayanılarak Avrupa Yatırım Fonu (EIF) ile aracı finansal kuruluşlar arasında mutabık kalınan koşullarda gerçekleşmektedir. Anlaşmanın koşulları Avrupa Yatırım Fonu ile anlaşmaya taraf finansal aracı kuruluşlar tarafından belirlenmektedir.  

Erasmus+ Yüksek Lisans Kredi Garantisi kapsamında Avrupa Yatırım Fonu ülkemizde QNB Finansbank ile anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşma, Avrupa’da Erasmus Beyannamesi sahibi (ECHE) sahibi yükseköğretim kurumlarında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencileri kapsamaktadır.

Türkiye; İspanya, Fransa ve Birleşik Krallık ’tan sonra Erasmus+ Yüksek Lisans Kredi Garantisi kapsamında anlaşma imzalanan  4’üncü ülkedir. QNB Finansbank ise sisteme dahil olacak 5’inci finansal kuruluştur.

Erasmus+ Yüksek Lisans Kredi Garantisi ile ilgili başvurular doğrudan QNB FİNANSBANK’a yapılmaktadır.

Başvuru koşulları ve teknik detaylar için tıklayınız.
Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.