Güz ve Bahar 2017-18 Gönüllü Buddy Programı Başvuruları Başladı!

güncelleme: yayınlama:

Gönüllü "Buddy" Programı İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Merkez ile International Volunteers Öğrenci Kulübü tarafından yürütülmektedir.

Gönüllü "Buddy" Öğrencisi Kimdir,Buddy Programı Nedir ?

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne değişim programlarıyla gelen veya diploma programlarına kayıt olan uluslararası öğrencilere gönüllülük esasına göre yardımcı olan kişidir. Programın doğası gereği "buddy" öğrencilerimizin aşağıda belirtilen görevleri tamamen gönüllülük esaslarınca belirlenmiştir ve hiçbir görev zorunlu olarak algılanmamalıdır. Ancak katılımcılardan beklentimiz, kendilerini Türkiye’ye gelen uluslararası öğrencilerin yerlerine koymaları ve bu doğrultuda onlara yardım etmeleridir.

Bu program sayesinde, uluslararası öğrenciler ile iletişim kurabilir ve onların kültürünü anlamaya çalışırken diğer yandan da yabancı dil yeteneğinizi geliştirme şansı elde edebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak, bu program sayesinde uluslararası öğrencilerin farklı bir ülkedeyken nelere ihtiyaçları olduğunu, nelerin öncelikli olması gerektiği gibi unsurları öğrenmiş olursunuz. Böylelikle siz de yurtdışında bulunma şansını yakaladığınızda, tecrübeli olacağınız ve nasıl tutum sergileyeceğinizi bildiğiniz için diğerlerine oranla prosedürlere daha az vakit harcayarak işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.

Gönüllü "Buddy" öğrencisinin görevleri nedir ?

Havaalanından şehir merkezine geçiş
Telefon kaydettirme ve SİM kart alma
Konaklama yeri bulma
Ders seçiminde yardımcı olma
Bilgi’de yaşam ve kampus olanakları konusunda yardımcı olma

"Buddy" olmak icin nasıl basvurabilirsiniz?

Ad-soyad, bölüm, sınıf ve telefon numaranızı internationalvolunteersbilgi@gmail.com adresine gönderin.

2017-18 akademik yılı Güz dönemi için son başvuru tarihi:  5. 09.2017


Başvuru sonrası sadece "Buddy" programına seçilen öğrencilerle irtibata geçilecek olup kısıtlı sayıda başvuru kabul edilecektir.