Gönüllü Buddy Programı Başvuruları (2018-19 Bahar Dönemi)

Gönüllü "Buddy" Öğrencisi Kimdir, Neler Yapar?

Buddy olabilmek için deneyimli olmanız gerekmiyor, istekli olmanız yeterli.

Buddy öğrencisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne değişim programlarıyla gelen uluslararası öğrencilere tamamen gönüllü olarak destek sağlar.

Sizlerden en büyük beklentimiz kendinizi Türkiye’ye gelen uluslararası değişim öğrencilerinin yerlerine koyarak onlara yardımcı olmaya çalışmanız…

Buddy Program’ı sayesinde, uluslararası öğrenciler ile iletişim kurabilir, farklı kültürler öğrenebilir, kendi kültürünüzü tanıtarak kültürel kaynaşım sağlayabilir ve yabancı dil yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Kazandığınız deneyim sayesinde siz de yurtdışına öğrenci olarak gittiğinizde farklı bir ülkede nelere ihtiyacınız olacağı hakkında fikir sahibi olursunuz ve dünyanın her yerinden arkadaş edinebilirsiniz.

Gönüllü "Buddy" öğrencilerinin temel görevleri:

·        Uluslararası Merkez’in düzenleyeceği Oryantasyon gününe destek sağlamak

·        Gelen öğrencilerin havaalanından şehir merkezine ulaşımları konusunda yardımcı olmak

·        Telefon kaydettirme ve sim kartı alınmasında yardımcı olmak

·        Konaklama yeri bulunmasında yardımcı olmak

·        Ders seçimlerinde yardımcı olmak

·        İkametgah işlemlerinde ve sigorta işlemlerinde yardımcı olmak

·        BİLGİ’deki yaşam ve kampüs olanakları konusunda yardımcı olmak

2018-19 akademik yılı bahar dönemi için son başvuru tarihi: 30 Kasım 2018

Buddy olarak seçilen öğrencilerin Eylül ayının ilk haftası (Oryantasyon) itibarıyla İstanbul’da olma zorunlulukları vardır.

Gönüllü "Buddy" Programı İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Merkez ile International Volunteers Öğrenci Kulübü tarafından yürütülmektedir.

"Buddy" olmak icin nasıl başvurabilirsiniz?

Buddy başvuru anketini doldurmak için tıklayınız:  https://goo.gl/forms/NCvE6NNaB9Yls9UT2