güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Mimarlık’ın içinde yer aldığı Muğlak Standartlar Enstitüsü Avrupa'da sergileniyor.

BİLGİ Mimarlık’ın içinde yer aldığı Muğlak Standartlar Enstitüsü Avrupa'da sergileniyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Cansu Cürgen ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Avşar Gürpınar ile Hazal Kırıkçı, Mete Godollar, Ali Rıza Atakan Gür, Havvanur Sönmez, Merve Şen, Selçuk Artut, Gökçe Akçelik ve Koray Özgen gibi sanatçı ve tasarımcılardan oluşan Muğlak Standartlar Enstitüsü (MSE) eğitici sandıklarıyla Luma Days’de yer alacak.

Kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalarını, 2018 yılı Kasım ayında İKSV tarafından Jan Boelen küratörlüğünde gerçekleştirilen 4. İstanbul Tasarım Bienali'nde sergileyen MSE, Pera Müzesi'ndeki Ölçüler Okulu için besin, iletişim, müzik gibi konulara referans veren eğitici sandıklar tasarladı ve üretti. Sandıkların her biri nesneler, görüntüler ve yazılar aracılığıyla, ele aldığı konu üzerine bir tartışma açmayı amaçlıyor. 

MSE aynı eseri bu kez, Avrupa’nın en önemli sanat ve tasarım hamilerinden olan Luma Foundation tarafından düzenlenen Luma Days’de sanatseverlerle buluşturacak. MSE’nin gıda, süre, ezgi, porsiyon, aşırı-özelleşme ve evrensel kodların muğlak standartlarına dair ürettiği sandıklar 26 Mayıs 2019'a kadar Güney Fransa’nın Akdeniz kıyısında yer alan Arles kentinde Parc des Ateliers’de sergilenecek.

Bu yıl “Bir aradalık” temasıyla 3’üncüsü düzenlenen Luma Days, Olafur Eliasson, Etel Adnan, Richard Sennett, Julia Marchand, Hans Ulrich Obrist ve Marianna Simmett gibi tasarımcı, sanatçı ve düşünürlerin katılacağı bir dizi etkinliğe sahne olacak. 

Görseller