BİLGİ öğrencileri “CFA Institute Research Challenge” finalinde!

BİLGİ öğrencileri, dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından CFA Institute tarafından her yıl küresel ölçekte düzenlenen CFA Institute Research Challenge’da Türkiye finaline katılmaya hak kazanan 5 ekipten biri seçildi. 27 Şubat 2020 tarihinde yapılacak Türkiye finalinde birinci olan ekip, önce Avrupa finaline, ardından uluslararası finale katılmaya hak kazanacak.

CFA Institute Research Challenge, üniversite öğrencilerine mentorluk, finansal analiz ve profesyonel etik alanlarında kapsamlı eğitim sağlayan küresel bir yarışma. Yarışmada her öğrenci, analitik, değerleme, rapor yazma ve sunum becerilerine göre değerlendiriliyor. Yarışmada öğrenciler araştırma analisti rolü üstlenerek gerçek dünyada deneyim kazanıyor.

Türkiye’den 16 üniversiteden 17 ekibin katıldığı yarışmada finale kalmaya hak kazanan ekipler alfabetik sırayla şöyle:

1)      Bilkent Üniversitesi

2)      İstanbul Bilgi Üniversitesi

3)      İzmir Ekonomi Üniversitesi

4)      Orta Doğu Teknik Üniversitesi

5)      Özyeğin Üniversitesi

Finale kalan BİLGİ öğrencileri:

Buse Yeben (Uluslararası Finans, Lisans)

Caner Bal (Uluslararası Finans Yüksek Lisans)

Danil Kondratov (Uluslararası Finans Yüksek Lisans)

Omar Horo (Uluslararası Finans Yüksek Lisans)