TÜBİTAK BİDEB 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği 2019 Yılı 2. dönem sonuçları açıklandı. Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğrencilerimiz Melisa Tüncer ve Arzu Çakır’ın bölümümüz Dr. Öğretim Üyeleri Özlem Ulucan Açan ve Hilal Taymaz Nikerel danışmanlığında yürütmekte oldukları “Gen Anlatım Verisinden İlaç Yan Etkisi Öngören Model Kurulması” başlıklı ve Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğrencimiz Ömer Yıldız ile Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencisi Ege Salih Uras’ın Prof. Dr. Serkant Ali Çetin ve Prof. Dr. Hatice Gülen danışmanlığında yürütmekte oldukları “Bitki Yetiştirilirken Sürdürülebilir Elektrik Üretilmesi” başlıklı disiplinlerarası projeleri BİDEB desteğine hak kazanmıştır.