BİLGİ Travma, Koronavirüs salgınından etkilenenlere KORDEP bünyesinde psikososyal destek sunuyor

BİLGİ Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Programı, İstanbul Valiliği İl Pandemi Kurulu'nun yetkilendirmesi ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde hayata geçirilen Koronavirüs Enfeksiyonu Online Ruhsal Destek Programı’nın (KORDEP) paydaşları arasında yer aldı.

KORDEP, İstanbul’da Koronavirüs salgını nedeniyle tedavi görenler, yakınlarını kaybedenler, olağanüstü koşullar altında salgınla mücadele eden sağlık çalışanları, yalnız yaşayan yaşlılar, engelliler, göçmenler gibi salgından etkilenen kişilere yardım etmek üzere oluşturulan bir “psikolojik destek” hattı.

BİLGİ Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Programı öğrenci ve mezunları KORDEP’e başvurarak yardım almak isteyen kişilere çağrı merkezi aracılığıyla ruhsal ve psikososyal destekte bulunuyor.

Koronavirüs salgınından etkilenen risk gruplarında (Covid-19 tanısı konanlar, yakınlarını kaybedenler, sağlık çalışanları vb.) yer alan kişilere 8 seansa kadar danışmanlık hizmeti ve ihtiyaç duyulduğu takdirde psikiyatri tedavisi ve uzun süreli psikoterapi uygulanıyor.

Risk grubundan olmayan, ancak belirgin ya da düşük düzeyde kaygı, korku, tahammülsüzlük, uykusuzluk, dikkatini toplayamama, keyifsizlik, mutsuzluk gibi belirtilere sahip olan kişilere öncelikli olarak psikolojik ilkyardımda bulunuluyor. Gerekli görüldüğü takdirde bu kişilere de psikiyatri tedavisi ve uzun süreli psikoterapi görmeleri için destek sağlanıyor.

KORDEP uzmanlarından hafta içi ve Cumartesi günleri 10:00-19:00 saatleri arasında 0850 305 00 34 numaralı özel hat üzerinden ulaşılabiliyor. KORDEP, ücretsiz hizmet veriyor.

KORDEP Yürütücüleri
Psikiyatri Hemşireleri Derneği
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği
Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği