BİLGİ Tarih Bölümü’ne FEDEK akreditasyonu

BİLGİ Tarih Bölümü, önde gelen akreditasyon kuruluşlarından Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği  (FEDEK) tarafından akredite edildi.

FEDEK farklı disiplinlerdeki fen, edebiyat, fen-edebiyat, dil ve tarih-coğrafya fakülteleri (FEF) öğretim programlarında eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmeti ilerletmeye yönelik çalışmalar yürüterek Türkiye’deki FEF programlarının öğretim kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

FEDEK akreditasyonunda programlar, programda kayıtlı öğrencilerin başarısı, program öğretim amaçları, programın çıktıları, öğretim planı, öğretim kadrosu, yönetim yapısı, program altyapısı gibi alanlarda kurum tarafından belirlenen ölçütlere göre değerlendiriliyor.