BİLGİ, THE Impact Rankings 2020’ye göre “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” ile “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” alanlarında dünyada ilk 100 üniversite arasında

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı temel alan The Impact Rankings 2020 sıralamasına göre “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” ile “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” alanlarında dünya genelinde ilk yüz üniversite arasında yer aldı.

BİLGİ, The Impact Ranking 2020 sıralamasına göre “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” alanında dünya genelinde 74’üncü ve “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” alanında ise 96’ıncı oldu. “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” alanında ise dünya genelinde 101-200 aralığında yer aldı.

İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan sıralama, tüm dünyada yükseköğretim kurumlarının sosyal, ekonomik ve çevresel uygulamalarını değerlendirerek sürdürülebilirlik alanında dünyaya katkılarını ortaya koyuyor.

BİLGİ’nin kuruluşundan bu yana öncelikleri arasında yer alan “toplumsal cinsiyet eşitliği”, “barış”, “adalet”, “kurumsallaşma”, "insana yakışır iş” ve “sürdürülebilir büyüme” gibi değerlerin güçlenmesi ve yaygınlaşmasına yönelik çabalarının tarafsız bir derecelendirme kuruluşu tarafından tespit edilmiş olmasından mutluluk duyuyoruz.

THE Impact Rankings ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.