BİLGİ siyaset bilimleri alanında dünyanın en iyi ilk 400 üniversitesi arasında

İstanbul Bilgi Üniversitesi, yükseköğretim derecelendirme kuruluşu ShanghaiRanking Consultancy’nin 2020 yılı Küresel Akademik Alan Sıralaması’nda (Global Ranking of Academic Subjects) siyaset bilimleri alanında dünyada en iyi ilk 400 üniversite arasında yer aldı. BİLGİ, bu alanda Türkiye’den en iyi ilk 5 üniversite arasında yer aldı.

ShanghaiRanking Consultancy’nin 2020 yılı Küresel Akademik Alan Sıralaması’nda Doğa Bilimleri, Mühendislik, Yaşam Bilimleri, Tıp ve Sosyal Bilimler alanlarında tüm dünyadan 4.000’den fazla üniversitenin akademik performansı değerlendirildi. Sıralamada kurumların araştırma kalitesi, uluslararası işbirliklerinin kapsamı ve akademik tanınırlığı gibi kriterler dikkate alındı.