Ekonomi ve Finans (Üstün Başarı)

program hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi; University of London’ın Türkiye’deki TEK onaylı eğitim merkezidir. Bu iş birliği dahilinde London School of Economics and Political Science (LSE) akademik desteği ile yürütülen ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Üstün Başarı Programı diplomasının yanı sıra ikinci bir diploma olarak University of London diploması almayı sağlayan “Ekonomi ve Finans” Üstün Başarı Programı, uluslararası platformlarda rekabete açık bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bilim insanı olmak isteyen mezunlarımız, dünyanın seçkin doktora programlarına kabul edilmekte; özel sektörde iş yaşamına atılmak isteyenler ise, sektörün aranan profesyonelleri olmaktadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, ilk kayıtlı oldukları programın birinci sınıf derslerini başarıyla tamamlamış ve İngilizce ve Matematik konularında yeterli bilgiye sahip olmaları koşuluyla, her sene yapılan sınav ve mülakat sonucuna göre “Ekonomi ve Finans” Üstün Başarı Programı’na kalan üç sene boyunca devam edebilirler. İstanbul Bilgi Üniversitesi “Ekonomi” Programı’na kayıtlı öğrenciler ise “Ekonomi” programının birinci sınıf derslerini başarıyla tamamlamış ve İngilizce ve Matematik konularında yeterli bilgiye sahip olmaları koşuluyla SINAVSIZ olarak “Ekonomi ve Finans” Üstün Başarı Programı’na kabul edilirler. Üstün Başarı Programları'na güncel başvuru koşulları, her sene üniversitemizde birinci sınıfı tamamlayan öğrencilere çeşitli iletişim kanalları üzerinden duyurulmaktadır.