Beden Odaklı Sanat Atölyesi 78: Yaratıcılık Üzerine Soru & Cevap

Tarih: 9 Aralık, Çarşamba

Saat: 17.00 - 19.30

Konuşmacı: Zişan Uğurlu

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi programı tarafından 78.’si düzenlenen Beden Odaklı Sanat Atölyesi serisinin yeni etkinliğinde, yaratıcılık konusu ele alınıyor. Zişan Uğurlu’nun katılımıyla gerçekleşecek etkinliğe katılım kontenjanla kısıtlıdır. Etkinliğin gerçekleşeceği yayın linki başvuranlara ayrıca gönderilecektir.

Etkinliğe katılmak için tıklayınız.

Zişan Uğurlu Hakkında: Zişan Uğurlu, La MaMa Tiyatrosu’nun kurucusu olan Ellen Stewart’ın davetiyle 1993 senesinde New York’a yerleşmiştir. Şu sıralar La MaMa topluluğunda oyuncu ve yönetmen olarak çalışmalarına devam etmektedir. Uğurlu, La MaMa’da sayısız prodüksiyonda ve şehrin birçok topluluğunda oyuncu olarak yer almıştır. Yönetmenliğini yaptığı tek kişilik oyunlar arasında Off-Broadway’de Yu Ling Wu’nun yazdığı Dream American United Solo Festivali tarafından en iyi yönetmen ödülüne layık görülmüştür. Yönettiği son oyunlar arasında Alexandra Chasin’in yazmış olduğu ve günümüzün ünlü çağdaş filozoflarından Judith Butler’in başrolünü paylaştığı Fragments, Lists & Lacunae ve Dario Fo / Franca Rame’nin yazdıklarından uyarlanan Franca Rame Project yer almaktadır. Uğurlu, son oniki yıldır New York’ta ağır ceza hükümlüleriyle hapishanelerde tiyatro çalışmaları yapmakta ve kısa bir süre önce üstün nitelikli çalışmaları dolayısıyla “Uluslararası Gramsci - Hapishanelerde Tiyatro ve Egitim” ödülüne layık görülmüştür. Amerikan seyircisine ünlü ve beğenilen ancak oyunları Amerika’da çok ender  sahnelenen uluslararası yazarları tanıtmayı amaçlayan “Actors without Borders – ITONY” topluluğunun kurucu sanat yönetmenidir. Topluluk, aynı zamanda sıradışı Amerikan oyun yazarlarının işlerini desteklemekte, düzenlenen workshoplar ve oyunculuk koçluğu çalışmalarıyla tiyatro eğitimini yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Fox Vakfı’nın prestijli ödülüne sahip Zişan Uğurlu, doktora tezini (Ph.D) Ankara Üniversitesi’nde, oyunculuk lisansüstü programını (MFA) New York Columbia Üniversitesi’nde tamamlamıştır. New York’da New School Universitesi’nde profesör olarak görevini sürdürmektedir.