güncelleme: yayınlama:

HISTORY TALKS: PANDEMİ GÜNLERİNDE TARİH KONUŞMAK

HISTORY TALKS: PANDEMİ GÜNLERİNDE TARİH KONUŞMAK

Covid-19 Pandemisinin Öğrettikleri

Tarih: 2 Mart 2021, Salı

Saat: 18.00

Konuk: Prof. Dr. Önder Ergönül, Koç Üniversitesi

 

Koronavirüs salgınında ilk bir yıl biterken pandeminin toplumları nasıl şekillendireceği, ne gibi değişimlere yol açacağı, kalıcı etkilerinin neler olacağı soruları giderek sosyal bilimcileri giderek daha fazla meşgul etmeye başladı. Biz de tarihçiler olarak bu konuşma serisinde geçmiş pandemileri ve yol açtıkları tıbbi, toplumsal, kültürel değişimleri tekrar gözden geçirmenin önümüzdeki cevabı bilinmeyen sorulara nasıl ışık tutabileceğini hep birlikte düşünmek istiyoruz.

Pandemi Günlerinde Tarih Konuşmak serisinin ilk konuşmasında enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Önder Ergönül’ün katılımıyla tıp, tarih ve toplum ilişkisini ele alacağız, geçtiğimiz bir yılın öğrettiklerini değerlendireceğiz.

Etkinliğe katılmak için tıklayınız.

PROF. DR. ÖNDER ERGÖNÜL, 1965 yılında Gaziantep'te doğdu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini, 1996 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda tamamladı. 2000-2002 yılları arasında University of Utah, School of Medicine, Department of Internal Medicine Division of Infectious Diseases, Utah, A.B.D.'de araştırmalarda bulundu. Yüksek lisans eğitimini, 2003 yılında Harvard School of Public Health, Boston, A.B.D.'de “sayısal yöntemler” alanında tamamladı. 2004 yılında Bayındır Hastanesi Araştırma Ödülü'nü, 2007 yılında ise Türk Tabipleri Birliği Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Bilim Ödülü'nü aldı. 2006-2010 yılları arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalıştı. 2010 yılında Profesör oldu. Prof. Dr. Ergönül, 2011 yılından bu yana VKV Sağlık Kuruluşlarında Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.