BÜYÜTEÇ KONUŞMALARI 1 - Bahar 2021

Mevsimlik İşçi Göçü İletişim Ağı (MİGA), 2010 yılından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda düzenli şekilde toplanmakta ve bu alanda çalışan farklı paydaşları biraraya getirmektedir. 2020 yılından itibaren farklı alanlarda çalışma grupları oluşturarak çalışmalarını devam ettirmektedir. Mevsimlik Tarım’da çocuk işçiliğinin önlenmesi başta olmak üzere çocukların haklarına erişimi için bir araya gelen çalışma grubu olarak bu konuda mücadeleyi genişletmek ve işbirliğini güçlendirmek için  düzenli çevrimiçi etkinliklere başlamıştır.

İlk çevrimiçi seminerde  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi ve Avrupa Birliği (AB) işbirliğinde gerçekleşen “Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi“ ele alınacaktır. Projeyi yürüten kurumların çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda daha önce yaptıkları çalışmalardan da söz edeceği bu etkinlikte özellikle yeni başlayan bu projenin detayları, Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Ulusal Programı kapsamındaki yer ve proje kapsamında kurulacak işbirlikleri ele alınacak ve tartışılacaktır.

Tarih: 17 Mart 2021, Çarşamba

Saat: 14.00-15.30

Zoom

Konuşmacılar:

İbrahim Demircan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı - Çalışma Genel Müdürlüğü İstihdam Politikaları Daire Başkanı

Nejat Kocabay, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi - Kıdemli Program Yöneticisi

Elif Bor, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı

Burcu Akça Hacıosmanoğlu, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi - Kıdemli Proje Koordinatörü

Moderatör:

Pınar Uyan Semerci, İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kayıt olmak için tıklayınız.