Global Politics in the Age of Computational Propaganda Online Conference

Tarih: 6-7 Mayıs 2021 / Perşembe - Cuma

Saat: 16.00 - 21.45 / 16.00 - 19.30

Zoom

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği destekleriyle düzenlenecek “Algoritmik Propaganda Çağında Siyasal İletişim” başlıklı konferansta algoritmik propaganda, yanıltıcı bilgilerin sosyal medya platformları üzerinden kasıtlı olarak dağıtımı için yazılım ve otomasyonların kullanılması gibi konu başlıkları birçok ulusal ve uluslararası uzman akademisyen, gazeteci, sivil toplum temsilcisi ve aktivist tarafından ele alınacak. Konferansın açılış konuşmalarını University of Illinois’dan Prof. Dr. Zizi Papacharissi ve University of Texas’tan Dr. Sam Woolley yapacak.

Online konferansta sahte haberler ve doğruluk kontrolü, dijital haber medyası ve dezenformansyon operasyonları, botlar ve algoritmik propaganda gibi konular üzerine tartışılacak. Algoritmik propagandanın Türkiye ve Ortadoğu bölgesindeki kamuoyu etkisine dair bilimsel bakış açıları sunmak amacıyla düzenlenen konferansta, alanında uzman akademisyen ve araştırmacıların konuşmalarının yanı sıra yuvarlak masa buluşmalarında siyasi iletişim derinlemesine masaya yatırılacak.

Kayıt olmak için tıklayınız.

Detaylı bilgi için tıklayınız.