Ölüm Oyunları

Ölüm Oyunları, ani ve nedeni bilinmeyen bir kıranla ivmelenen toplu ölümler sonucu yükselen ceset yığınlarının ardında anlamın yitirilişini, acının sıradanlaşmasını ve saçmanın normalleşmesini anlatan bir “metafizik fars.” Absürd tiyatronun ve gerçeküstü sahnenin usta kalemlerinden Eugène Ionesco’nun toplumsal kimlikleri ve insan ilişkilerini acı ve gülünç olanın eşiğine yerleştirdiği bu oyunda, sözleri söyleyişleriyle çelişen oyun kişileri doğrusal bir anlatıyı aktarmak yerine bir anda beliren ve kaybolan grotesk imgeler olarak hafızalarımızda birikiyor. Salgın sürecinde deneyimlediğimiz bilgi kirliliğinin ve güven kaybının tetiklediği bulaşıcı tekinsizliğin, korkunun ve paniğin bu çarpıcı yansımasında, insanın nedensellik oluşturma ve suçlu arama biçimleri tüm “saçma”lığıyla bir kez daha yüzümüze çarpıyor. Sürmekte olan sağlık önlemleri nedeniyle aynı mekânın içinde buluşamasak da aynı zamanın içinde buluşabilmek dileğiyle...

Tarih: 5 Haziran, Cumartesi

Saat: 20.30

Zoom ID: 834 2367 9981

Instagram: metafizikfars

Facebook: Metafizik Fars

#ölümoyunları

*Bu oyun İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi/Sahne Sanatları alanı 3. sınıf öğrencilerinin, PA 331 “Oyunculuk Teknikleri II” dersi bitirme projesidir.

ÖLÜM OYUNLARI

Yazan: Eugène Ionesco