“Combating with Hazards Through Olympic Values” Projesi’nin İstanbul’daki organizasyonunda İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri de aktif rol aldı

güncelleme: yayınlama:

27-31 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen Avrupa Birliği Resmi Erasmus+ Spor Proje Organizasyonu’nda Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hamit Emir Turam ile birlikte bölüm öğrencileri de yer aldı. Büşra Özer, Melis Cangöz, Arda Yalçın, Doğukan Erbek isimli öğrenciler bu dört gün boyunca tüm organizasyonun işleyişinde gönüllü ve aktif olarak çalışarak önemli tecrübeler elde ettiler. Ayrıca TMOK’ta gerçekleşen uluslararası konferansa da bölüm öğrencilerimiz Cengiz Baran Özdemir, Arda Yalçın, Doğukan Erberk, Furkan Alakaş, Ali Deniz Harmankaya, Yiğit Aşkın, Yamaç Aytekin, Kerem Serbes, Büşra Özer, Metehan Berk Özkan, Utku Şengönül, Barış Özkan, Anıl Bal, Bora Karakaya, Melis Cangöz ve Işık Doğa Akdemir (2020-2021 dönemi mezunu) katılma şansı yakalayarak bazı noktalarda gönüllü destek sağladılar.

Bölüm öğrencileri organizasyon boyunca hem Türkiye’den hem de yurtdışından önemli iş insanlarıyla bir araya geldiler. Çek Cumhuriyeti Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Stanislav Krivacek, Litvanya Siauliai Janonio Gymnasium Lisesi yöneticileri ve öğretmenleri Irena Vidziuniene, Rasa Simkeviciene, Linda Gudaite ve Edvinas Gedgaudas, Polonya’dan gençlik alanında önemli çalışmalar yapan proje yöneticileri Michal Pietrzok, Katerina ve antrenörleri Andrzej Pawlowski ve Monika Radkowska-Repko ile network ağı kurma fırsatı yakaladılar. Türkiye’den ise TSV Başkanı Oktar Tertemiz, TSV Genel Sekreteri Sinan Mısırlı, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Bayrampaşa Belediyesi Başkanı Atila Aydıner, Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyon As Başkanı Münir Gökmen, Beşiktaş Basketbol Vakfı Başkanı Turhan Koray, profesyonel basketbolcu Gülşah Akkaya ve daha pek çok üst düzey yöneticiyle de bir araya gelme imkânı elde ettiler. Bu organizasyonda görev alan tüm öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyoruz.

“Combating with Hazards Through Olympic Values Projesi” Nedir?

Erasmus+ Spor Programı iş birliğiyle 2020 yılında finanse edilen “Combating with Hazards Through Olympic Values” (Ref. No: 613613-EPP-2019-1-TR-SPO-SSCP) Projesi, olimpik değerler aracılığıyla çocukları tehlikelerden uzaklaştırmayı ve olimpik değerlerin öneminin daha fazla içselleştirilmesini amaçlamaktadır. Toplamda 4 ülkenin ortaklığında 5 ortak kuruluşla birlikte bir konsorsiyum oluşturulmuştur ve proje hala yürütülmektir. Projenin koordinatör ortağı Türkiye’den Türk Spor Vakfı (TSV)’dır. Proje’nin ortakları Çek Cumhuriyeti’nden BK Klatovy, Litvanya’dan Siauliai Janonio Gymnasium, Polonya’dan Fundacja Europejski ile Instytut Outsourcingu ve Türkiye’den Bayrampaşa Spor Kulübü’dür.  Proje 1 Ocak 2020 tarihinde resmi olarak başlatılmıştır. 31 Aralık 2021 tarihinde ise sona erecektir. Proje, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Hamit Emir Turam koordinatörlüğünde yürütülmektedir.

Proje kapsamında 27-31 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul’da “Uluslararası Konferans ve Gençlik Hareketliliği” gerçekleştirildi. 28 Ekim’de de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde (TMOK) “Uluslararası Konferans” gerçekleştirildi. 28 Ekim akşamı Sinan Erdem Spor Salonu’nda AnadoluEfes-Zalgiris Kaunas karşılaşmasına davetli olarak gidildi. 29 Ekim’de Semih Erden Spor Salonu’nda Cumhuriyet Bayramı töreninin ardından “Uluslararası 3X3 Basketbol Turnuvası” gerçekleştirildi. 30 Ekim’de Proje Hedef Kitlesiyle birlikte “Gençlik Hareketliliği Oturumu” ve “Tarihi/Kültürel İstanbul Gezisi” düzenlendi.

Projeye ilişkin tüm çıktılara bu linkten ulaşabilirsiniz: http://cwhtovproject.com/ 

Proje sosyal medya hesapları: Facebook | Instagram  

Sports Business Club’ı aşağıdaki sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz: Instagram | Twitter  | Youtube

Spor Yöneticiliği Bölümü LinkedIn Hesabı: LinkedIn