güncelleme: yayınlama:

11. İstanbul Willem C. Vis “Pre-Moot” Yarışması

11. İstanbul Willem C. Vis “Pre-Moot” Yarışması

Tarih: 4-6 Mart 2022

Çevrimiçi

Etkinlik, Genç ISTAC (Istanbul Tahkim Merkezi), ICC YAF (International Chamber of Commerce Young Arbitrators Forum) ve Paksoy’un destekleri ile gerçekleştirilecektir. BİLGİ Hukuk Fakültesi, bütün takımları 11. İstanbul Pre-Moot’ta yarışmaya gururla davet etmektedir.

Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması,  uluslararası ticaret hukuku eğitimini ve uluslararası ticari uyuşmazlıkların tahkim yoluyla çözümünü, bunların bir müvekkilin somut uyuşmazlığına uygulanması yoluyla teşvik eden ve geleceğin alternatif uyuşmazlık çözüm yollarını kullanan hukuk liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan bir organizasyondur. 29. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması, Covid-19 pandemisi nedeniyle Viyana’da değil, online olarak gerçekleştirilecektir. Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması öncesinde, çeşitli hukuk fakülteleri ve hukuk büroları tarafından öğrencilerin yarışmaya en iyi şekilde hazırlanmaları amacıyla ulusal ve uluslararası ön çalışmalar (“pre-moot”) organize edilmektedir. BİLGİ Hukuk Fakültesi, Türkiye’deki üniversitelere bu konuda öncülük etmiştir. Dokuz yıl boyunca ulusal pre-moot olarak İstanbul Pre-Moot’u düzenledikten sonra, son iki yıldır uluslararası düzeyde bir Istanbul Pre-Moot düzenlemektedir.

Bu sene de, Türkiye’den ve Türkiye dışından takımları 11. İstanbul Pre-Moot’ta yarışmaya davet etmekten gurur duyuyoruz. Dünyanın farklı yerlerinden takımları ağırlamanın yanında saygın akademisyen ve tahkim uygulamacılarını da yarışmada hakem olarak kabul etmekten onur duyacağız.

11. İstanbul Pre-Moot’a başvurmak için tıklayınız.