güncelleme: yayınlama:

İş Hayatına Giriş 101

İş Hayatına Giriş 101

Tarih: 22, 29 Mart; 5, 12 Nisan 2022

Saat: 18.00-19.00

Çevrimiçi

Etkinlik, İstanbul Bilgi Üniversitesi Küresel Yetenek Yönetimi Merkezi (BİLGİ Talent) tarafından düzenlenmektir.

Konuşmacı: Zeynep Erçağlar - Ata Yatırım, İnsan Kaynakları Direktörü

Bu söyleşi dizisi çalışma hayatında rekabetin her geçen gün arttığı, yaşadığımız pandemi dönemi itibarıyla da koşulların zorlaştığı ve değiştiği bir dönemde iş hayatına yeni başlayacaklara ihtiyaç duyacakları bilgileri sunmayı hedefliyor.

Program:

22 Mart: Mülakata Hazırlanmak

Bu söyleşide iş hayatına başlayacak yeni mezunlar için mülakat teknikleri, mülakatlarda stresin nasıl azaltılabileceği soru cevap eşliğinde ele alınacaktır.

29 Mart: Çalışanlar için İş Hukuku

Çalışma hayatına başlarken yasal haklarımızı bilmek kariyer yolumuzda bizleri olası durumlardan koruyacaktır. Bu söyleşide İş Kanunu ve uygulamaları hakkında bilgiler aktarılacaktır.

5 Nisan: İş Hayatında Değerler

Rekabetin ön plana çıktığı günümüz iş dünyasında hem çalışanlar hem de kurumlar için sürdürülebilir rekabet avantajını korumak önem taşımakta; bunu sağlamak ise çalışma hayatındaki etik değerlerle mümkün olmaktadır. İş hayatından çeşitli örneklerin ele alınacağı bu söyleşide iş hayatındaki etik değerler konuşulacaktır.

12 Nisan: Ücret ve Yan Haklar

Aylık çalışmamız karşılığında aldığımız ücretin içeriği, yapılan kesintiler ve bunların oranları, kurumların ücret dışında verdikleri yan hakların neleri kapsadığı, bu yan hakların ücret açısından hesaplaması gibi konular üzerine konuşulacaktır.

Etkinliğe kayıt olmak için tıklayınız.