Karşılaştırmalı Şirketler Hukuku Sertifika Programı

Tarih: 28 Mart – 30 Mayıs 2022
Çevrimiçi

Programın Amacı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen bu programın temel amacı karşılaştırmalı bir yaklaşımla şirketler hukukundaki güncel meseleleri incelemek ve tartışmaktır.

Programın temel amacı karşılaştırmalı bir yaklaşımla şirketler hukukundaki güncel meseleleri incelemek ve tartışmaktır. Programda özellikle hissedarlar, yönetim ve diğer kurumsal aktörler arasındaki temsil sorunları belirlenip bu çatışmalara yönelik çözümler tartışılacaktır. Bu bakımdan ortak hukuk geleneğini temsil eden Amerikan ve İngiliz hukuku ile Kıta Avrupası’ndaki önemli bir geleneği temsil eden Alman hukuku analiz edilecektir. Ayrıca uygun olduğu hallerde diğer ulusal hukuk sistemleri ve Avrupa Birliği’nin uyumlaştırıcı tedbirleri ve uluslararası kurumsal yönetim standartları gibi uluslarüstü girişimlerden söz edilecektir.

Program, şirketler hukukundaki temel meselelerin karşılaştırmalı ve disiplinlerarası bir şekilde ele alınmasına ilgi duyanların yanı sıra Türk şirketler hukukunu küresel bir bağlamda değerlendirebilmek ve yorumlayabilmek isteyenlere de açıktır. Program ayrıca yurtdışındaki bir hukuk yüksek lisans programına girmeyi amaçlayanlar için de iyi bir hazırlık sunmaktadır.

Dersler Pazartesi günleri saat 16.00’da çevrimiçi olarak yapılacak ve derslerin %75’ine katılan katılımcılara katılım sertifikası verilecektir. Derslerde kullanılacak bütün materyaller İngilizce’dir.

Eğitmen: Prof. Dr. Carsten Gerner-Beuerle, University College London

Program,

• Amerika, İngiltere, Almanya’da hukuk yüksek lisansına başvurmak isteyen hukuk öğrencileri,
  • Şirketler hukuku konularında uluslararası müşterilerle çalışmayı planlayan genç avukat ve öğrenciler,
  • Karşılaştırmalı bir bakış açısıyla akademik çalışmalar yürütmek isteyen avukat ve genç akademisyenler için uygundur.

28 Mart

Şirketler Hukukunun Kaynakları, Şirketlerdeki Temsil Sorunlarının Doğası

4 Nisan

Şirketin Çıkarlarına Karşı Hissedarların Çıkarları, Şirketin İşlemleri, Şirketin Yükümlülüklerinin Geçerliliği

11 Nisan

Sermaye Yapısı, Sınırlı Sorumluluk ve Yasal Yollar, Hukuki Başlangıç Sermayesi, Hisseleri Ödeme

19 Nisan

Sermaye Artışı, Artan Finansman

26 Nisan

2 Mayıs

9 Mayıs

Tevziat, Sermaye İndirimleri ve Hisse Geri Satın Alımı

16 Mayıs

Kurumsal Yönetim Yönetmeliği, Kurumsal Yönetim Kuralları, Kurul Yapısı ve Regülasyon

23 Mayıs

Özen Yükümlülüğü

30 Mayıs

Bağlılık Yükümlülüğü

Süre: 8 Hafta, Toplam 24 Saat

Dersler Pazartesi günleri 16.00-19.00 arasında Zoom’dan yapılacaktır.

Ücret: (KDV dahil)

• Normal ücret: ₺2.700
  • BİLGİ Mezunları ya da BİLGİ Lisanüstü Öğrencileri için ücret: ₺2.100
  • Hukuk Stajyerleri ya da Hukuk Fakültesi Öğrecileri için ücret: ₺1.150

Daha fazla bilgi için: companylaw@bilgi.edu.tr

Programa kayıt olmak için tıklayınız.