BİLGİ PDM Seminerleri - Çocuklarda Kaygı

Tarih: 11 Nisan 2022, Pazartesi
Çevrimiçi

Seminer, BİLGİ Psikolojik Danışmanlık Merkezi tarafından düzenlenmektedir.

Program:

• Kaygı nedir?
  • Kaygı neden ve nasıl ortaya çıkar?
  • Kaygılar ne zaman kaygılandırmalı?
  • Çocuklarda kaygı karşısında ebeveynler nasıl davranmalı?
  • Kaygıyla baş etme yöntemleri ve ebeveyn olarak çocuğa sağlıklı bir model olmanın yolları nelerdir?

Moderatör: Kln. Psk. Ezgi Kılıç

Konuşmacılar:

• Kln. Psk. Merve Özmeral

Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden yüksek onur derecesi ile mezun oldu. Lisans eğitiminin ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Programına kabul aldı. Çocuk ve ergen alt dalından “Psikodinamik Çocuk Terapisinde Terapötik İttifak ile Oyundaki Duygu İfadesi ve Regülasyonu Arasındaki İlişki” konulu tez çalışmasıyla uzmanlık eğitimini tamamladı. Lisans, yüksek lisans sürecinde ve sonrasında çeşitli kurumlarda çalışırken bir yandan da sivil toplum projelerinde yer aldı. 2017 yılından itibaren çocuklarla psikodinamik yönelimli oyun terapisi, ergenlerle ise bireysel psikoterapi seansları yürütmektedir. 2020 yılından beri kurucusu olduğu Pinhan Danışmanlık’ta bireysel seanslarına ve ebeveyn danışmanlığına devam ederken bir yandan da Nirengi Derneği’nde psiko-sosyal destek biriminde istismara maruz kalmış çocuk ve ergenlerle çalışmaktadır.

• Kln. Psk. Tuğçe Nur Doğan

Lise eğitimini İzmir Amerikan Koleji’nde tamamlayan Tuğçe Nur Doğan, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji & Sosyoloji Çift anadal programından 2016 yılında mezun olmuştur. Klinik Psikoloji Yüksek Lisans’ını İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Tezini farklı kültürlerde doğup büyüyen bireylerin romantik ilişkilerdeki deneyimleri üzerine yazmıştır. Yüksek lisans süresince dezavantajlı gruplarla gönüllü olarak bireysel ve grup çalışmaları yürütmüştür. Sanat terapisi eğitimlerine 2018 yılında başlamış ve gruplarla sanat ve deneyim temelli atölyeler yürütmüştür. 2017 yılından bu yana klinik çalışmalarına ergen, yetişkin ve ailelerle entegratif bir çerçevede çalışmaktadır. Dia Psikoloji’deki çalışmalarının yanı sıra İzmir Ekonomi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında yarı zamanlı öğretim görevliliği yapmaktadır.

Etkinliğe kayıt olmak için tıklayınız.