güncelleme: yayınlama:

Panel ve Çalıştay: “Türkiye’de Göçmen Sporcular”

Panel ve Çalıştay: “Türkiye’de Göçmen Sporcular”

Tarih: 19 Nisan 2022, Salı

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi Kontrol Odası

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu “Afrikalı Futbolcuların Sosyal İçerilmesi” (Social Inclusion of African Athletes in Europe, SiNAFE) başlıklı projenin arama konferansı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle 19 Nisan 2022 Salı günü gerçekleştirilecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi koordinasyonunda yürütülen Erasmus+ Sport programı kapsamındaki “Social Inclusion of African Athletes in Europe (SiNAFE)” projesi, Avrupa’da yaşayan göçmen Afrikalı sporcuların toplumsal kapsayıcılığı için bir destek mekanizması geliştirmeyi amaçlamaktadır. SiNAFE, “bir insan hakkı olarak spor” bakış açısıyla sosyal kapsayıcılığı teşvik etmeyi ve dezavantajlı bir geçmişi olanlar da dahil herkes için spor alanında eşit fırsatlar sağlanmasını desteklemeyi hedefleyen, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Mission 89 liderliğinde, Instituto Universitario de Lisboa, Esprit de Sport International, NGO Atina, Esprit de Sport International, Belgrad Üniversitesi, Kampos Saint Denis Academie Football Association ve Loughborough Üniversitesi ortaklığında düzenlenen bir Avrupa Birliği projesidir. Projemiz hakkında daha detaylı bilgiye www.migrantathlete.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Arama konferansının amacı SiNAFE projesinin saha araştırması bulgularını paylaşmak, spor ve göç alanındaki paydaşların göçmen sporcuların toplumsal kapsayıcılığı için oluşturulacak el kitabı ve müfredat programı hakkındaki görüş ve tavsiyelerini almaktır. Yüz yüze gerçekleştirilecek konferansa spor federasyon temsilcileri, sivil toplum örgütleri, futbol kulüpleri, akademisyenler, ulusal spor ve göç kurumları temsilcileri, göçmen sporcular, antrenörler, menajerler ve spor profesyonelleri davet edilmiştir.

Program:

09.00–09.30: Konferansa Kayıt 

09.30–10.00: Açılış ve Katılımcıların Tanıtımı

 10.00–12.00: 1. Oturum Panel: Avrupa’daki Göçmen Sporcular

Dr. Erkut Söğüt / Menajer, Spor Hukukçusu, Yazar

Nil Delahaye / Program Müdürü, Safeguarding & Peacebuilding at Common Goal

Yusuf Yazıcı /UNDP Türkiye Yoksullukla Mücadele Savunucusu, Milli Futbolcu (Video mesaj)

Dr. Yağmur Nuhrat / SiNAFE Projesi Araştırmacı

13.30 – 15.30: 2. Oturum: Çalıştay