güncelleme: yayınlama:

Veriler Işığında Türkiye Ekonomisi

Veriler Işığında Türkiye Ekonomisi

Tarih: 14 Haziran 2022, Salı
Saat: 18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

 

Etkinlik, İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından düzenlenmektedir.

  

Konuşmacı: Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, Chicago Üniversitesi

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde öğretim üyesidir ve Arnold C. Harberger kürsüsüne sahiptir. Aynı zamanda Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu’nda (NBER, Boston), Ekonomik Politika Araştırma Merkezi’nde (CEPR, Londra) ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi'nde (IFO, Münih) kıdemli araştırma görevlisi ve Koç Üniversitesi'nde de seçkin araştırma görevlisi ve mütevelli heyeti üyesidir. Journal of Economic Growth dergisinde yardımcı editör olan Prof. Dr. Akçiğit, daha önce Journal of the European Economic Association dergisinde de yardımcı editör olarak görev yapmıştır.

 

Prof. Dr. Akçiğit'in araştırmaları; ekonomik büyüme, teknolojik yaratıcılık, inovasyon, girişimcilik, verimlilik ve firma dinamikleri üzerine odaklanmaktadır. Araştırmaları Journal of Political EconomyEconometricaQuarterly Journal of EconomicsAmerican Economic Review ve Review of Economic Studies gibi dünyanın önde gelen akademik ekonomi dergilerinde yayınlanmıştır. Çalışmalarına The EconomistThe Washington PostThe Wall Street JournalThe TelegraphThe AtlanticHarvard Business Review gibi uluslararası saygın basın mecralarında ve OECD, Dünya Bankası ve IMF politika raporlarında atıflarda bulunulmuştur.

 

Prof. Dr. Akçiğit, IMF, OECD, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Danimarka Bilim ve Eğitim Bakanlığı'na danışmanlık hizmetleri vermiştir ve halen de Dünya Bankası ve Chicago Federal Merkez Bankası’na danışmanlık yapmaktadır.

 

Birçok uluslararası ödüle layık görülen Prof. Dr. Akçiğit, Amerikan Ulusal Bilim Vakfı’nın genç akademisyenlere verdiği en prestijli ödül olan NSF CAREER Ödülü’ne, Almanya Federal Hükümeti’nin en değerli ödüllerinden Max Plank-Humboldt Araştırma Ödülü'ne, John Simon Guggenheim Vakfı’nın prestijli Guggenheim Ödülü’ne, Kiel Enstitüsü’nün Küresel Ekonomi Ödülü’ne ve Sabancı Üniversitesi’nin Uluslararası Sakıp Sabancı Araştırma Ödülü’ne sahiptir. Econometric Society üyesi olan Profesör Akçiğit, aynı zamanda bu yıl beşincisi verilecek olan Asaf Savaş Akat İktisat Ödülü’nün ilk kazananıdır.