güncelleme: yayınlama:

Güvenli Okul, Güvenli Toplum: Eğitim Sisteminde Roman Çocuklar – SOYAÇ Modeli

Güvenli Okul, Güvenli Toplum: Eğitim Sisteminde Roman Çocuklar – SOYAÇ Modeli

Tarih: 19-20 Temmuz 2022

 

Güvenli Okul, Güvenli Toplum: Eğitim Sisteminde Roman Çocuklar - SOYAÇ Modeli başlıklı çalışmanın çıktılarının ele alınacağı toplantıya davetlisiniz.

 

Proje kapsamında İstanbul'daki Roman toplulukları ile yürütülen çalışmalardan yola çıkarak güven duygusunun geliştirilmesinde ve erken okul terkinin önlenmesinde güvenli, katılımcı ve destekleyici öğretmen yaklaşımının ve okul ortamının önemini ele alıyoruz. İstanbul Bilgi Üniversitesi Çatışma Çözümü Araştırmaları Merkezi (CCR), SOYAÇ (Maltepe Sokakta Yaşayan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi) ve Romani Godi ortaklığında İsviçre Başkonsolosluğu desteğiyle yürütülen proje, yöntemsel olarak SOYAÇ'ın son dört yıldır Üsküdar ve Nişantepe bölgelerinde Roman öğrencilerin yoğunlukta olduğu okullarda yürüttüğü "okul temelli toplum çalışmalarına" ve üniversite eğitimlerine devam eden Roman genç kadınlar ile gerçekleşen görüşmelere dayanmaktadır.

 

Projenin çıktılarını ele almak ve kapsayıcı, güvenli ve katılımcı eğitim ortamı oluşturmak üzerine birlikte düşünmek için dört farklı tarihte düzenlenen toplantıya kayıt olmak için tıklayınız.

 

Program:

Tarih: 5 Temmuz 2022, Salı

Saat: 15.00-17.30

Yer: Selami Ali Sosyal Tesisleri

 

Tarih: 7 Temmuz 2022, Perşembe

Saat: 11.10-13.30

Yer: Erdal Eren Kültür Merkezi

 

Tarih: 19 Temmuz 2022, Salı

Saat: 14.00-16.30

Yer: Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

Tarih: 20 Temmuz 2022, Çarşamba

Saat: 19.30-21.30

Yer: Çevrimiçi