güncelleme: yayınlama:

Bread and Puppet Theater

Bread and Puppet Theater

Tarih: 14 Eylül 2022, Çarşamba

Saat: 18.30

Yer: santralistanbul Kampüsü

 

Peter Schumann tarafından 1963 yılında New York’ta kurulan ve çalışmalarına Vermont merkezli devam eden, kağıt hamuru ve mukavvadan yaptıkları dev kuklalar, maskeler, sokak gösterileri ve performanslarıyla tanınan Bread and Puppet Theatre, İKSV’nin düzenlediği 17. İstanbul Bienali kapsamındaki performanslarının ilkini 14 Eylül 2022’de Üniversitemizin santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirecek. 

 

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Programı işbirliğiyle atölye çalışmalarını santralistanbul Kampüsü'müzde sürdüren topluluk, gönüllülerle birlikte üç hafta boyunca kampüslerimizdeki atık malzemeleri ileri dönüştürerek dev kuklalar ve bir koreografi tasarladı. BİLGİ Tekstil ve Moda Tasarımı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin de katkılarıyla santralistanbul Kampüsü'müzde gerçekleşecek ilk performansa sanat yönetmeni ve ünlü Karagöz sanatçısı Cengiz Özek de “Çöp Canavarı” adlı oyunuyla eşlik edecek. Performans, topluluğun tüm gösterilerinde olduğu gibi seyirciye ekmek ikram etme ritüeliyle sona erecek. 

 

Bread and Puppet Theater’in 14 Eylül 2022 Çarşamba günü saat 18.30’da santralistanbul Kampüsü’nde Ziyaretçi Girişi’nden Kıyı Amfi’ye doğru ilerleyecek geçit alayıyla başlayacak açılış performansına davetlisiniz!   

Program

18.30 | Geçit alayı

19.00 | Performans