Mekan Konuşmaları No:94 - Bengücan Günen

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 21 Ekim 2022 - Cuma  

Saat: 18.30   

Çevrimiçi

 

Konuşmacı: Bengücan Günen

 

Gıda Güvencesi ve Kentsel Gelecekte Gıda Sistemleri

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programları öğrencilerinin düzenlediği Mekan Konuşmaları serisinin 94.sünde, "Gıda Güvencesi ve Kentsel Gelecekte Gıda Sistemleri" başlıklı konuşması ile Bengücan Günen konuğumuz olacak. Bu dönem yürütücülüğünü Dr. Emrah Altınok’un yaptığı, “Büyümede Yeni Sınırlar ve Eko-demokratik Metabolizmalar” adlı yüksek lisans dersinin davetli konuşmacısı olan Günen, eko-toplumsal stratejinin yenilikçi çerçevesine katkı koyan önemli araştırmacılardan birisi. Mekan Konuşmaları, dönem boyunca dersin de kuramsal durakları olan küresel ekolojik kırılganlıklar, müşterekler siyasetinin eko-toplumsal çerçevesi, büyüme-sonrası (post-growth) / küçülme (degrowth) kuramları ve kentsel metabolizmalar gibi derinlikli temalara odaklanan dersin konuşmacılarını ağırlamaya devam edecek. 

İlk konuşmacımız Bengücan Günen, 2017 yılında Johns Hopkins Üniversitesi’nden Halk Sağlığı ve Almanca diplomaları ile mezun oldu. Aynı okulda Sağlık Politikası ve Yönetimi Yüksek Lisansı Programı’nı tamamladı. Şu an Drexel Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi’nde Topluluk Sağlığı ve Önlemleri Bölümü’nde doktora çalışmalarını sürdürmekte. Hassas toplulukların sağlıklı gıda erişimini iyileştirmek için halk sağlığı politikası ve programlarını tasarlamak, uygulamak ve değerlendirmekle ilgileniyor. 

Endüstriyel gıda üretiminin egemen olduğu günümüzde, bireylerin sağlıklı besleyici gıdalara ulaşabilmesi ve kültürel beslenme şekillerini koruyabilmesi gittikçe güçleşiyor. Küresel gıda krizinin politik ekonomi bakış açısıyla değerlendirileceği bu konuşmada gıda bankacılığından bahsedilecek ve kentlerde doğa ile insan topluluklarını gıda sistemleri üzerinden tekrar birleştirmeyi amaçlayan çözümlere değinilecek. 

Konuşma herkese açıktır.

 

Etkinliğe katılmak için tıklayınız.

Passcode: 030371