Mekan Konuşmaları No:95 – Oriol Carrasco

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 22 Kasım 2022 - Salı  

Saat: 18.00  

Çevrimiçi

Konuşmacı: Oriol Carrasco

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programları öğrencilerinin düzenlediği Mekan Konuşmaları serisinin 95’incisinde “Gaudí'nin İzinden” başlıklı sunumuyla Oriol Carrasco konuğumuz olacak.

 

Bir karakter olarak Gaudí’yi betimlemek zor; dehasında yalnızca bir mimardan daha fazlasıydı, bir sanatçı, bir heykeltraş ve geometri uzmanıydı, ama en başta bir vizyonerdi. Doğanın güzelliğini, ya da onun deyişiyle esas güzelliği geometrinin, biçimlerin ve ışığın aşırı titizliğinde birleştirdi. Bizdeki izlenimi dünyadan kopuk, mistik bir kişi, ama bu gerçekten çok uzak. Bu sunumda Gaudí’nin çeşitli işlerine bakacağız ve bağlamını ve dönemini anlamaya çalışıp, ardından onun en son ve henüz tamamlanmamış çalışması Sagrada Familia’ya odaklanacağız. Kendi açıklamasıyla, önerdiği şey halihazırda var olan bir ritmin temeliydi; bu yüzden sadece bu ritmin aynısını taş ile üretmek gerekliydi. Bu taşa gelecek nesiller için kendi tasarımının kurallarını ve dilini işleyerek, onları, kendi de bitmiş halini göremeyeceğini bilerek, çalışmalarını geliştirmek için yönlendirdi.

 

Dr. Öğr. Üyesi Oriol Carrasco, Barselonalı mimar. 2005’ten beri mühendislik ve mimarlık alanlarında profesyonel ve akademik çalışmalarını yürütüyor. Kendini hesaplamalı tasarım, gerçek ölçekte maket prototipleri ve özgün fabrikasyon yöntemleri konularına tutkun olarak görüyor. Son yıllarda Sagrada Familia’nın tasarımdan üretime ekibinin bir parçası olarak Evanjelistler Kuleleri’nin çatı kulelerinin fabrikasyon tasarımı üzerinde çalışıyor. IAAC’ta akademik kadro üyesi; İleri Mimarlık Yüksek Lisans Programı’nda dersler veriyor ve 3D Baskı Mimarlığı Lisansüstü Programı’na katkıda bulunuyor, aynı zamanda UIC Barselona’da Yapı ve Yapım Yöntemleri ve Hesaplamalı Tasarım dersleri veriyor.

 

Konuşma herkese açıktır.

 

Etkinliğe katılmak için tıklayınız.

Passcode: 964871