31 Mayıs Tütünsüz Dünya Günü Etkinliği

Tarih: 31 Mayıs 2023, Çarşamba

Saat: 18.00-19.30

Yer: Çevrimiçi

“Tütün Endüstrisinin Gençlere Yönelik Bubi Tuzakları”

BİLGİ Sağlık Bahar Seminerleri, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenmektedir.

Tütüne bağlı ölümlerin çoğu, tütün endüstrisinin yoğun reklam ve pazarlama taktiklerinin hedefi olan düşük ve orta gelirli ülkelerde meydana gelmektedir.

Tütün endüstrisinin sürekli değişen iş modelleri, ürünleri, işbirlikçileri ve pazarlama taktikleri nedeniyle Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi ve ülkelerin bu sözleşmeye yönelik yasa ve yasakları, endüstrinin yeni reklam ve pazarlama hamlelerine cevap veremez olmuştur.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu işbirliği ile hazırlanan bu panel, tütün endüstrisinin, sosyal medya içerik üreticilerini ve dijital platformlardaki görsel içerikleri kullanarak, özellikle gençlere yönelik gizli reklam ve pazarlama taktikleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.

Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Pınar Bostan, BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü

Konuşmacılar:

• Ulusal Tütün Kontrolü Mücadelesi Tarihi: Ülkemizde sigara reklamlarının yasaklanması nasıl başarıldı?

Prof. Dr. Elif Dağlı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Sağlığa Evet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Danışma Kurulu Üyesi