BİLGİ Sağlık Güz Etkinlikleri - 6 / Özgül Öğrenme Güçlüğü Risk Faktörü Taşıyan Çocuklar ve Erken Müdahale

Tarih: 30 Kasım 2023, Perşembe

Saat: 14.00

Yer: Dolapdere Kampüsü, D-315

BİLGİ Sağlık Güz Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen bu seri, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenmektedir. Özgül Öğrenme Güçlüğü (ÖÖG), bir çocuğun okuma, yazılı anlatım ya da matematik becerisinde beklenenden daha fazla güçlük yaşaması durumudur. Bu durum kendini okuma bozukluğu (disleksi), yazılı anlatım bozukluğu (disgrafi) ve matematik bozukluğu (diskalkuli) şeklinde gösterebilir. Özellikle çocukların okul ortamında akademik başarılarının akranlarına kıyasla düşük olmaları durumunda akla gelebilecek olasılıklardan biridir. Çocuğun yaşı ilerledikçe öğrenmelerde yaşanılan zorluklar daha çok artabileceğinden erken tanılama ve müdahale önem kazanmaktadır.  Sizleri de Özgül Öğrenme Güçlüğünü ve erken müdahaleyi daha iyi anlamayı hedeflediğimiz "Özgül Öğrenme Güçlüğü Risk Faktörü Taşıyan Çocuklar ve Erken Müdahale" isimli seminere davet etmekten mutluluk duyarız.

Moderatör:

Prof. Dr. Dilara Fatoş Özer