Yaratıcı Yazarlık ve Akademi: Shakespeare çalışarak Shakespeare olunur mu?

Tarih: 25 Aralık 2023, Pazartesi

Saat: 15.00

Yer: santralistanbul Kampüsü, Seyfi Arkan Binası Z-05

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Cihan Yürdaün, BİLGİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen Literary Dialogues etkinlik serisi kapsamında Shakespeare ve yaratıcı yazım hakkında bir sunum gerçekleştirecektir.

Cihan Yurdaün, Üsküdar Amerikan Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. Aynı üniversiteden İngiliz Edebiyatı dalında yüksek lisans, ardından da 2014 yılında doktora derecesini almış olan Dr. Yurdaün, halen Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

İlk Sabah (2008) romanının yanı sıra Piri Reis (2018) operası için yazdığı bir librettosu ve çeşitli dizi senaryo çalışmaları bulunmaktadır. “Azize ve Adsız” dizi projesi 60. Altın Portakal Festivalinde dizi projeleri dalında finale kalıp; Pelin Batu ile birlikte yazmış olduğu “Yılanlı Bahçe” isimli şiir kitabı 2023 yılında okuyucuyla buluşmuştur.