Tüm BİLGİ’lilere açık Habercilik Atölyesi

Hangi bölümde okursanız okuyun, içinizde habercilikle ilgili bir merak varsa, araştırmayı, yazmayı, çekmeyi, kaydetmeyi, bugüne tanıklık edip geleceğe aktarmayı seviyorsanız, sizleri Habercilik Atölyemize bekliyoruz.

Tüm sınıflardan ve her bölümden öğrenciye açık olan dört haftalık atölyede haberin ne olduğunu, habercilerin ne iş yaptığını, hangi unsurların bir olayı haber haline getirdiğini, haber kaynaklarına nasıl erişebileceğinizi, haberi nasıl kurgulayacağınızı ve nasıl yazacağınızı öğreneceksiniz.

Atölye sırasında hazırlayacağınız gerçek bir haberi, kendi imzanızla İletişim Fakültesi’nin yayın organı habervesaire.com’da yayınlanma fırsatı bulacaksınız. Ayrıca atölyeyi tamamladığınızda, İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Programı’nın seçmeli dersler arasında sunduğu IIW 201 ve 202 (Bağımsız Disiplinlerarası Çalışma l-II) derslerini alma şansı elde edeceksiniz. Böylece eğer kendinizi habercilik konusunda geliştirmek isterseniz 6+6 kredilik iki dersinizi habervesaire.com’da haber üreterek geçirebileceksiniz.

Yeni keşiflerin kapısını aralayacak, yeni bir bakış açısı kazanmanıza fırsat sağlayacak habercilik atölyemize hemen başvurun!

Atölye ücretsizdir. Başvuru için cihan.ozorhan@bilgi.edu.tr adresine ulaşabilirsiniz. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır.

Yer: santralistanbul Kampüsü İletişim Fakültesi E-4 Binası, Alt-Lab

Saat: 28 Mart-4 Nisan-25 Nisan- 2 Mayıs Perşembe günleri 16.00-19.00 arası

Öğrencilerin mümkün olduğunca kişisel bilgisayarlarıyla katılması tavsiye edilir.

Atölye yürütücüsü

Dr. Güventürk Görgülü

Atölye Programı

1. Hafta – 28 Mart: “Haber nedir, ne değildir, nasıl ortaya çıkar”