Anadolu Yahudileri-Ege’de Yahudi İzleri

Konuşmacılar: Dr. Siren Bora (Yazar) / Prof. Dr. Mahir Şaul (University of Illinois, Urbana-Champaign Department of Anthropology)

Bu söyleşi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yahudi Toplulukları Çalışma Birimi (YATOÇ) tarafından düzenlenmektedir.

Dr. Siren Bora Türkiye Yahudileri’nin tarihi kökenlerinin İ.Ö. 6. yüzyılda Anadolu’ya yerleşen Yahudi Diasporası’na dayandığını ve Yahudilerin Anadolu’nun bozulmadan kalan en eski toplulukları arasında yerini aldığını anlattığı kitabını İllinois Üniversitesi Yahudi Kültürü ve Toplumu Programı Antropoloji Profesörü Mahir Şaul’la gerçekleştireceği söyleşi kapsamında anlatacak. Kitabında Anadolu Yahudileri’nin tarihsel kökenlerini somut belgeler ışığında açıklayan Bora, Anadolu’ya gelen Yahudiler’in 500 yıldır konuğumuz olduğu saptamasının yanlışlığını gösterecek.

Tarih: 14 Kasım 2017, Salı

Saat: 17.00-19.00