Moda Seminerleri: Tuna Yılmaz

Konuşmacı: Tuna Yılmaz

Bu etkinlik, İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü'nün FBA 321- Moda Seminerleri dersi kapsamında düzenlenmektedir.

Tuna Yilmaz: 1978, İzmir doğumlu Tuna Yılmaz üniversitede aldığı işletme eğitiminin ardından tasarım çalışmaları yüksek lisansı yaptı ve birincilikle mezun oldu. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Hong Kong Türk Filmleri Festivali ve Beyrut Türk Filmleri Festivali gibi etkinliklerin uzun süre direktörlüğünü üstlendi. Bu dönemde Altyazı ve trendsetter dergilerinde editör olarak sinema yazıları yazdı. İstanbul Modern video seçkileri, 1. İstanbul Tasarım Bienali yaratıcı film kuşağı, Tunus Bchira art Center sergileri gibi kurum ve projelerde küratör olarak yer adı. Kültür, sanat ve tasarım alanında gerçekleştirdiği başarılı projeler nedeniyle 2012 Londra Olimpiyatlarına meşale taşıyıcısı olarak davet edildi. Ayrıca British Council tarafından Uluslararası Kültür Lideri ödülüne layık görüldü. Bu ödül vasıtasıyla aldığı burs ile Central Saint-Martins'de yaratıcı girişimcilik eğitimi aldı. Avrupa Kültür Vakfı’nca düzenlenen Tandem kültür yöneticileri değişim programına da iki kez seçilme başarısı gösteren tek kültür yöneticisi olan Yılmaz’ın yayımlanmış iki kitabı ve yönetmenliğini yaptığı ödüllü iki de filmi bulunuyor. Contemporary Istanbul sanat fuarı ve Rampa Istanbul galerinin de direktörülüğünü yapmış olan tuna Yılmaz son 5 senedir profesyonel çalışma alanını moda alanına yönlendirdi; Ümit Ünal, RRuna, Derimod, Desa ve Nihan Buruk gibi tasarımcı ve markalara danışmanlık verdi. 2015 yılından beri İstanbul Moda Filmleri Festivali’nin kurucu ve direktörü olarak çalışmalarına devam ediyor.

Tarih: 5 Mayıs 2017, Cuma
Saat: 14.00