Oyun: Nathalie

güncelleme: yayınlama:

Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-2

Türkiye sahnelerinde daha önce Işıl Kasapoğlu yönetmenliğinde Zuhal Olcay ve Tilbe Saran’ın oynadığı, Belçikalı yazar Philippe Blasband imzalı bir oyun “Nathalie". Birbirlerine hiç benzemeyen, sosyal hayatın hiçbir noktasında bir arada bulunmalarına imkan olmayan iki kadının neredeyse birbirlerine dönüşme hikayesini konu alıyor bu çağdaş oyun.

Sonia, Paris’te yaşayan, eski ihtişamını yitirmiş bir opera sanatçısı, Nancy ise bir hayat kadını. Sonia, yaşadığı problemli evliliğin ardından kocasından intikam almak adına hazırladığı bir oyun sonucunda Nancy ile tanışıyor. Toplumsal hiyerarşinin en üst noktasındaki bir kadının, yine aynı hiyerarşinin en altında bulunan bir hayat kadınıyla ne gibi ortaklıklar kurabileceği, hatta çoktan kurmuş olduğunu çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor yazar.

Sonia, Nancy ve dolayısıyla Nathalie Ribout, bu kez İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi iki gençle hayat bulacak. 13 Mayıs tarihinde saat 20:30'da Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde sergilenecek.