Türk-Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı Birinci Yılını Kutladı

güncelleme: yayınlama:

etkinlik0101

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi “Türk-Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı“nın birinci yılını 10 Haziran Cuma günü Santral Kampüsü’nde gerçekleştirilen bir toplantı ile kutladı.

Toplantıya Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Enerji, İnşaat ve Trafik Bakanı Harry K. Voigtsberger, İstanbul Başkonsolosu Brita Wagener, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting, Köln Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi temsilcileri katıldı.

etkinlik0102
Sn. Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz konuşmasında, Türkiye ve Almanya arasındaki yoğun ticari ilişkilerin önemine ve giderek artan hacmine işaret ederek, Programımızda yetişen yeni nesil hukukçulara önemli görevlerin düştüğünü ifade etti.

etkinlik0103 etkinlik0110
Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Enerji, İnşaat ve Trafik Bakanı Harry K. Voigtsberger, konuşmasında Türk-Alman Ekonomi Hukuku Programı’nın iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yürütülmesinde sağlayacağı faydalara işaret etti.

Ayrıca Türk-Alman hukuku arasındaki ilişkilerin değerlendirildiği bir panelde, uzun yıllar Türkiye’de yaşamış, Cumhuriyet dönemi Türk hukukçularının eğitiminde büyük rol almış ve halen yürürlükte olan Türk Ticaret Kanunu’nu kaleme almış olan Prof. Dr. Ernst E. Hirsch anıldı. Panele Profesör Hirsch’in oğlu Enver T. Hirsch, Köln Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hilmar Krüger ve Prof. Hirsch’in yetiştirdiği Prof. Dr. Ünal Tekinalp konuşmacı olarak katıldı.

etkinlik0104
(soldan sağa: Prof. Dr. Ünal Tekinalp, Prof. Dr. Hilmar Krüger, Enver T. Hirsch)

etkinlik0105
Türk-Alman Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı’nın Birinci Yılı kutlamaları anısına Program Koordinatörümüz Doç. Dr. Yeşim M. Atamer tarafından sayın Enver T. Hirsch’e plaket verildi.

etkinlik0106
Plaket Töreni sonrasında sayın Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz ve Köln Üniversitesi Program Koordinatörü Prof. Dr. Heinz-Peter Mansel öğrencilerimizle birlikte kokteyle katıldılar.

etkinlik0107
Kokteylde konuklarımız, hocalarımız ve öğrencilerimiz Programın Birinci Yılını doldurması vesilesiyle bir araya geldiler.

etkinlik0108
Kokteyle Prof. Dr. Ünal Tekinalp ve eşi Prof. Dr. Gülören Tekinalp ile Istanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mensubu hoca ve asistanlarımız da katıldı.

etkinlik0109
Kokteyl sonunda hocalarımız ve öğrencilerimizle birlikte çekilen hatıra fotoğrafı