Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi XLI

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 5 Ekim 2011
Saat: 19:00 – 21:00
Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-1

İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLFİM) olarak, 2007 yılı Temmuz ayından bugüne düzenlemekte olduğumuz “Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi” toplantıları beşinci yılına giriyor. Yeni dönemin ilk toplantısını, 5 Ekim 2011 Çarşamba akşamı gerçekleştireceğiz.

BİLFİM Müdürü Sayın Doç.Dr. Gül Okutan Nilsson’un konuşmacı olacağı toplantıda, 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun (YTK) fikri mülkiyet hukuku alanına etki eden hükümleri ele alınacaktır. Atölye’de öncelikle, YTK’nın ticaret unvanı ve işletme adı, işletmenin devri ve haksız rekabete ilişkin hükümleri incelenecek ve ardından, fikri mülkiyet haklarının şirketler topluluğu içinde kullanılması, bu hakların ayni sermaye içerisinde yer alması hali ve güven sorumluluğu-marka ilişkisi vb. başlıklar değerlendirmeye konu edilecektir.

01.07.2012 tarihinde yürürlüğe girecek YTK, ticaret hukuku alanında pek çok köklü değişikliğe neden olacağı gibi bazı hükümleriyle, fikri mülkiyet hukukuna konu alanda da önemli sonuçlar doğuracaktır. Kanun yürürlüğe girmeden önce, hem bir ticaret hukukçusu hem de fikri mülkiyet hukukçusu olan Doç.Dr. Gül Okutan Nilsson’un perspektifinden, YTK’nın bu alanda sebep olacağı muhtemel sonuçları öğrenme ve tartışma imkanı bulacağımız Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi’nde bir arada olmaktan onur duyarız.

Toplantıya katılım herkese açık olup, herhangi bir prosedüre tabi değildir.