International Criminal Law Through the Practice of the ICTR: Problems and Prospects

güncelleme: yayınlama:

Konuşmacı: Hassan Bubacar Jallow (Uluslararası Ruanda Ceza Mahkemesi (ICTR) Başsavcısı)
Tarih: 12 Ekim 2011, Çarşamba
Saat: 17:00
Yer: Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu

Uluslararası Ruanda Ceza Mahkemesi (ICTR) Başsavcısı Sayın Hassan Bubacar Jallow İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin konuğu olarak BİLGİ’yi ziyaret edecek ve 12 Ekim 2011 Çarşamba günü, saat 17:00’de, BİLGİ’nin Dolapdere kampüsü, Mahkeme Salonu’nda bir konferans verecektir.

Sayın Jallow, Afrika’nın tanınmış hukukçularındandır. On yıl boyunca Gambiya Adalet Bakanı olarak hizmet etmiş, aynı ülkenin temyiz mahkemesinde yargıçlık yapmış, Afrika İnsan ve Halkların Hakları Şartı’nın hazırlanmasında yer almış bir hukukçudur.

ICTR, Birleşmiş Milletler tarafından, 1994 yılında, Ruanda’da meydana gelen, soykırıma varan kıyımların büyük sorumlularının yargılanması amacıyla kurulmuş bir uluslararası ceza mahkemesi. Tanzanya’nın kuzeyindeki, Aruşa kentinde faaliyette bulunuyor. Bu Mahkeme'nin hukuki faaliyetleri konusunda bir çalışmalar dizisinde bulunmak amacıyla, BİLGİ Hukuk Fakültesi Dekanı Turgut Tarhanlı ve Fakülte mensubu üç öğretim üyesinden (İdil Işıl Gül, Ragıp Barış Erman ve Galma Jahic) oluşan BİLGİ Hukuk delegasyonu, geçen ay Mahkeme nezdinde bir ziyarette bulunmuştur. Sayın Başsavcının BİLGİ’yi ziyareti, süregelen bu hukuki ve mesleki işbirliği kapsamında yer almaktadır.

Sayın Başsavcı Jallow’un BİLGİ’deki konferansı “International Criminal Law Through the Practice of the ICTR: Problems and Prospects” başlığını taşıyacaktır. 45 dakikalık bir sunumun ardından, katılımcıların soru ve cevaplara ayrılacak tartışma bölümü düzenlenecektir. Konferans katılıma açıktır.

Biyografi için tıklayınız.