İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Frankfurt Kitap Fuarı’nda

güncelleme: yayınlama:

Dünyanın en büyük kültür organizasyonlarından biri olan Frankfurt Kitap Fuarı 12 Ekim’de başlıyor. 110 ülkeden 7.500 katılımcının yer alacağı fuar 16 Ekim’e kadar sürecek. Bu yıl İzlanda’nın konuk ülke olduğu fuarda, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Türkiye Kitap Fuarları Ulusal Komitesi tarafından belirlenen 15 yayınevi arasında yer aldı.

Ülkemizde akademik yayıncılığı temsil eden tek üniversite yayınevi olan İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, fuar süresince Türkiye’nin ulusal standında yer alacak ve yayınladığı telif eserlerin dünyadaki diğer yayınevleri tarafından satın alınarak yabancı dillere çevrilmesine yönelik çalışmalarda da bulunacaktır.

Perakende kitap satışının yapılmadığı Frankfurt Kitap Fuarı, özellikle dünyadaki yayıncıların tanışıp, telif haklarına sahip oldukları kitapları pazarlayarak, telif anlaşmalarını gerçekleştirdikleri büyük bir kültür etkinliği olarak işlev görüyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, gerek Türkiye’nin gerekse Almanya’nın ekonomik ve sosyal hayatında önemli değişimlerin başlangıcı sayılan, iki ülke arasında 31 Ekim 1961’de imzalanmış anlaşmanın 50. yılı vesilesiyle bir sergi düzenliyor.

Türkiye’den Almanya’ya Göç (1961-2011) adı altında fuar alanında Türkiye standında açılacak sergi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sponsurluğunda Genel Yayın Yönetmenimiz Fahri Aral tarafından hazırlandı.

Sergide, 50 yıllık göç öyküsü fotoğraflarla birlikte göç üzerine yıllarını vermiş Nermin Abadan Unat, Stephen Castels, John Berger, Gündüz Vassaf, Ayhan Kaya gibi düşün insanlarının değerlendirmeleri yer alıyor.