Panel: Cehalet, Korku ve Önyargı - Avrupalılar Türkiye’yi Anlıyor mu?

AB medyası Türkiye’ye ilişkin gerçekçi bir tablo çiziyor mu? Bazı konular yetersiz ya da abartılı mı sunuluyor? Hangi konular Türkiye’nin Avrupa medyasındaki ve Avrupa halklarının nezdindeki imajını etkiliyor?

Bu sorular, bir yıl boyunca beş farklı Avrupa ülkesinde (Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya ve Hollanda) yapılan Türkiye’ye ilişkin haberlerin detaylı izlemesinin sonuçlarını aktaracak olan European Stability Initiative Direktörü Gerald Knaus tarafından ele alınacak ve İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü’nden Senem Aydın Düzgit ve Peter Widmann tarafından tartışılacak.

Açılış konuşması: Doç. Dr. Yeşim Atamer, AB Enstitüsü, Müdür Yardımcısı

Yer sınırlı olduğundan, katılım için asli.aydin@bilgi.edu.tr adresine bilgi verilmesi rica olunur.

İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü ve European Stability Initiative tarafından ortaklaşa düzenlenen bu panel, Avrupa Birliği ile ortak fonlanan “Değişen Türkiye ve Eleştirel Avrupa” projesinin bir parçasıdır.