Türkiye’de Silahlı Kuvvetler ve Toplum: Anket Sonuçları

Tarih: 25 Kasım 2011, Cuma
Saat: 10:00-12:30
Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-2

Türkiye’de toplum Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hakkında ne düşünüyor? Orduya ne kadar güveniyor? Askerin siyasal alana müdahalelerini nasıl karşılıyor? Asker ve siviller arasındaki iş bölümü konusunda hangi perspektiflere sahip? Zorunlu askerlik hizmeti, bedelli askerlik, profesyonel orduya geçiş, vicdani ret, eşcinsellerin askere alınması konularına nasıl bakıyor? Son dönemdeki Ergenekon davası gibi gelişmeler hakkında ne düşünüyor?

Bu ve buna benzer sorulara cevap bulmak amacıyla, Türkiye genelinde yaklaşık 3.000 kişi arasında 1-2 Ekim tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkililer Bölümü ve AB Enstitüsü öğretim üyesi Yaprak Gürsoy ve Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümü öğretim üyesi Zeki Sarıgil, KONDA işbirliğiyle bir anket gerçekleştirdi. Panelde bu anketin sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak ve tartışılacaktır.

Panel, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında yer alan “Türkiye’de Silahlı Kuvvetler ve Toplum: Ampirik Yaklaşım” adlı araştırma projesinin bir parçasıdır. (Proje No: 110K462)

Panel dili Türkçe'dir.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

PROGRAM

10:00-10:20     Kahve Servisi

10:20-10:35     Açılış Konuşması
Prof. Dr. Ege Yazgan (İstanbul Bilgi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı)