İradene Hâkim Ol, Vicdanının Sesini Duy!

güncelleme: yayınlama:

Son zamanlarda artan trafik terörü ve şiddet olaylarına karşı toplumda oluşan kaygısızlığa dikkat çekmek amacıyla, Betûl Mardin önderliğinde bir seminer düzenleniyor. Toplumumuzdaki bu duyarsızlığa son vermek amacıyla, Halkla İlişkiler Programı son sınıf öğrencileri ve uzman konukların katılımıyla “Hiç mi vicdanın sızlamadı” teması masaya yatırılacak.

Konularında uzman konuklar, özellikle ülkemizde dikkat çekici derecede çoğalan cinayet, işkence gibi olayların ve trafikte yaşanan kontrolsüz davranışların nedenlerini tartışacak. Konuklar “Hiç mi vicdanın sızlamadı” semineriyle toplumdaki kayıtsızlığa dikkat çekmek, vicdani bir algı yaratmak ve sebep-sonuç ilişkisi üzerine fikirlerini ve önerilerini katılımcılarla paylaşacak.

Seminerde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mete Tunçay (Emeritus), Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arus Yumul, psikiyatrist- yazar Özcan Köknel, gazeteci-televizyoncu-yazar Ayşe Böhürler, Ankara Milletvekili CHP Grup Başkan Vekili Av. Emine Ülker Tarhan, yazar Ayşe Kulin, senarist-yönetmen Yavuz Turgul, asayiş ve trafikte uzun dönemler görev almış emniyet mensupları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin görüş ve önerilerini aktaracak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Programı son sınıf öğrencileri, seminer hazırlıkları sırasında şiddet vakaları ve trafikte kontrolsüz davranışlar ile ilgili çıkan bütün haberleri toplayarak, seçtikleri semtlerde yaptıkları röportajlarla toplum içinde bireylerin şahit oldukları vakaları bire bir irdelediler ve afiş, film gibi tüm hazırlıkları kendileri oluşturdular.