Cultures@Play Game Jam - Utrecht Istanbul

güncelleme: yayınlama:

“Cultures@Play Game Jam” maratonunun temel hedefi kültürlerarası işbirliği ve disiplinlerarası tasarımın oyun geliştirme açısından ifade ettiği değerlerin anlaşılması ve vurgulanmasıdır. Üç üniversiteden katılacak öğrenciler kendi aralarında herbiri farklı disiplinlerde çalışacak olan bireylerden oluşacak üç takım oluşturucaklardır. Takımlardan beklenen, 48 saatlik maraton sonunda oynanabilir hale gelmiş üç adet dijital oyun geliştirmeleridir.

Utrecht School of the Arts’tan Richard van Tol ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nden Ozan Yurdakul etkinlikte öğrencilerin yanında supervisor olarak bulunacaklardır. Etkinlik ile ilgili haberler Twitter, facebook gibi çeşitli sosyal medya ve paylaşım platformlarında 48 saat boyunca yayınlanacaktır.

Öğrenciler, 48 saat sonunda geliştirdikleri oyunların sunumunu 18 Aralık Pazar günü saat 15:00-17:00 arasında basına ve ilgilenen herkese açık olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü (E4-305)’nde yapacaklar, bu sunum ertesinde izleyiciler de yaratılan oyunları oynama fırsatını bulacaklardır. Oyunlara daha sonra da ‘http://culturesatplay.org’ adresinden erişilebilecektir.