Liselilere Yönelik "Senden İyi Ekonomist Olur" Dene, Gör!"

güncelleme: yayınlama:

Oyunları kiminle oynayacaksınız?

Bazı oyunlarda programa katılan bir başka öğrenciyle (ya da Ekonomi Bölümü hocalarımızdan biriyle!) rastgele eşleştirilecek, bazı oyunlarda bir öğrenci grubunun içinde yer alacaksınız. Oyunlarımızın bir bölümü İstanbul Bilgi Ekonomi Laboratuvarı’nda bilgisayarlar aracılığı ile, bazıları da kalem-kağıt kullanarak yapılacaktır. Oyunların çoğunda kiminle (ya da kimlerle) eşleştirildiğinizi bilmeyeceksiniz, hatta diğer oyuncuları fiziken göremeyebileceksiniz. Oyunların hiçbiri bilgisayar simülasyonu olmayacak, karşınızdaki oyuncular hep gerçek kişiler (o anda sizinle beraber programa katılan öğrenciler ya da bölüm hocalarımız) olacaktır.

Oyunlarda ne yapmanız gerekecek?

Oyunların hiçbiri, herhangi bir konuda bilgi birikimi gerektirmemektedir. Yani, sadece oyunu anlamanız ve düşünerek karar almanız yeterli olacaktır. Her oyun öncesinde size detaylı olarak oyunun kuralları açıklanacak, oyunun kaç tur tekrarlanacağı, sizin ve eşleştirildiğiniz kişinin(kişilerin) ne tür kararlar alabileceği, verilen kararların size ve diğer oyunculara ne kadar puan kazandıracağı belirtilecektir. Bazı oyunlarda diğer oyuncu(lar) ile dönüşümlü olarak, bazı oyunlarda eşzamanlı olarak karar almanız istenecektir.

Kimi oyunda karşınızdaki kişilerle rekabet edecek, kimilerinde ortak hareket etmeye çalışacaksınız. Oyunlarda kazanacağınız puan sadece sizin aldığınız kararlara değil eşleştirildiğiniz ya da aynı grupta olduğunuz diğer oyuncuların aldıkları kararlara da bağlı olacaktır. Genel ipucu: puan kazanmak için diğer oyuncuların alacakları kararları tahmin edebilmek çok önemli! Tıpkı satranç, tavla ya da basketbol/futbol oynarken yaptığımız gibi...

Oyunlar tamamlandığında...

Farklı toplam puan dilimleri farklı puanlar kazanacağı için, oynanan oyunlarda elde ettiğiniz puanların toplamı hesaplanacak, toplam puanınızla kazandığınız hediye size iletilecektir. (Toplam puanınız sizin dışınızda kimseyle paylaşılmayacaktır.)
Ardından, Ekonomi Bölümü’nden hocalarımızla birlikte oynamış olduğunuz oyunların değerlendirmesini yapacak, bunların ekonomi biliminin ilgilendiği hangi temel konuların altını çizdiğini, her gün karşı karşıya kaldığımız hangi durumları temsil ettiğini tartışacaksınız.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’ndeki ilk ekonomi dersinizde görüşmek üzere...

Aşağıdaki program her Cumartesi (14 Ocak / 3 Mart / 14 Nisan 2012) aynı şekilde gerçekleştirilecektir.

Program:
11:00-11:15 :    Açılış Konuşması (Prof. Asaf Savaş Akat / Prof. Burhan Şenatalar / Prof. Ege Yazgan) (Derslik 214)
11:15-12:00:    Ekonomi Oyunları I (Derslik 214)
12:00-12:30    Ekonomi Oyunları II  (İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Laboratuvarı - BELİS )
12:30-13:00    Oyunlarda alınan kararların değerlendirilmesi ve bu değerlendirmeden yola çıkarak "Ekonomiye Giriş" dersi   (İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Laboratuvarı - BELİS )
 13:00–14:00    Öğle yemeği (Dolapdere Kampüsü Kafeteryası/Yemekhanesi)

Başvuru için: 444 0 428