Fikri Mükiyet Hukuku Atölyesi "Marka İnceleme Kılavuzu" - İPTAL

güncelleme: yayınlama:

Değerli katılımcılar,

Artarak devam eden kar yağışının, gerek şehiriçi gerekse şehirlerarası ulaşımda önemli sorunlara neden oluyor olması ve meteorolojiden alınan bilgi doğrultusunda bu sorunun devamından endişe edilmesi nedeniyle, aşağıda bilgileri yer alan Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi toplantısının iptaline karar verilmiştir. Aynı konulu toplantının Mart ayında yapılması planlanmakta olup, konuyla ilgili ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

 İstanbul Bilgi Üniversitesi

Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi

------------------------------------------------------------------------------

Tarih: 2 Şubat 2012, Perşembe
Saat: 19:00-21:00
Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-1 

Türk Patent Enstitüsü Marka Uzmanı ve Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu (YİDK) üyesi Sayın H. Tolga Karadenizli’nin konuşmacı olarak katılacağı çalışmada, 2011 yılında tamamlanarak ilan edilen Türk Patent Enstitüsü Marka İnceleme Kılavuzu ele alınacaktır. Kılavuzun Mutlak Ret Nedenleri bölümünün inceleneceği toplantıda, değerlendirilecek başlıca konu ve kavramlar şunlardır:

Ayırt edicilik ve grafik gösterim Aynılık veya ayırt edilemeyecek kadar benzerlik kavramları Tanımlayıcılık Ticarette ortak kullanıma açık işaretler  7/1-(e) bendi Yanıltıcılık 7/1-(g) ve (h) bentleri Tanınmış markalara ilişkin 7/1-(ı) bendi Dini değer ve sembolleri içeren işaretler  Kamu düzeni ve genel ahlaka aykırılık Kullanım sonucu kazanılmış ayırt edicilik (7/2 bendi)

Son dönemin sınai haklar alanındaki en önemli gelişmelerinden biri olarak nitelenebilecek bu önemli dokümanın mutlak ret nedenlerine ilişkin bölümü, bu konuda en yetkin kişilerden biri olan Sayın Tolga Karadenizli’den öğrenilip tartışılacaktır.

Toplantıya katılım herkese açık olup, herhangi bir prosedüre tabi değildir.

İletişim:
Tel: (212) 311 52 92
e-posta: RC-IPL@bilgi.edu.tr / ecataklar@bilgi.edu.tr