İstanbul'u A'dan Z'ye Keşfetmek

Mayıs 14 - 23 tarihlerinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Yüksek Lisans Programı (VCDMFA), ilkini Mart ayında gerçekleştirdiği uluslar- ve disiplinler-arası tasarım çalıştayının ikinci aşaması devam edecektir:

Discovering Istanbul from A to Z

Japonya'dan IIDj - Institute for Information Design Japan işbirliğiyle düzenlenen bu çalıştaya, Almanya, Avusturya, Fransa ve Türkiye'den yüksek lisans düzeyinde öğrenci, akademisyen ve profesyoneller katılacaktır.

Her iki çalıştay sırasında katılımcılar; tasarım geliştirmede yapısal bir yöntem olan DesignFactors hakkında çalışacak, aynı zamanda proje ekibiyle birlikte özgün bir seyahat-rehberi projesi, Istanbul A-Z, üzerinden tasarım becerileri ve mesleki deneyimlerini arttırma fırsatı bulacaklardır. 70'den fazla uzman ve yazarın İstanbul'a özgü benzersiz kişisel görüşlerini içeren bir derleme olacak bu projenin, kitap, web arayüzü, belgesel film ve interaktif sergi etkiliği gibi dört farklı mecrada yayınlanması planlanmaktadır.

Detaylar için, çalıştay web sitesine bakabilirsiniz:

Sizleri, bu çalıştayın ikincisi kapsamında düzenleyeceğimiz seminerlere davet ediyoruz:

Mayıs 14
                Andreas Schneider, Enformasyon Tasarımı
                Açılış Semineri

Mayıs 15
                Korhan Gümüş, İnsan Yerleşimleri
                Konuk Seminer: Marka Kent - Aşağısı > Yukarısı

Mayıs 17
                Murat Belge, Karşılaştırmalı Edebiyat
                Konuk Seminer: Bir Tutam Bundan - Konuşmalarda Buluşturmak

Mayıs 18