Histeri ve Konversiyon Bozukluklarının Nöropsikanalizi – Lisa Ouss

Tarih: 27 Mart 2012, Salı
Saat: 19:00-20:30
Yer: Santral Kampüs, E1-301

Bu etkinlik İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı, İstanbul Nöropsikanaliz Çalışma Grubu, ve Doku Bireysel ve Kurumsal Danışmanlık Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleşmektedir.

Uluslararası Nöropsikanaliz – NPSA Derneği üyesi olan Lisa Ouss, histeri ve konversiyon bozukluklarına dair psikanalitik ve nörobiyolojik perspektifleri özetleyecektir. Bu perspektifler açısından, histeride psikolojik dinamiklerin nasıl beden algısı ya da beden işlevi anormalliğine transfer edildiğini, veya nasıl disosiyatif bilinç durumlarına dönüştüğünü anlatacaktır. Aynı zamanda Ouss konuşmasında, histeri olgusuna ışık tutan günümüz deneysel sinirbilim araştırmalarından bahsedecektir. Nörobiyolojik araştırmaların gözden kaçırdığı teorik ve klinik hipotezlere dayalı paradigmaların neler olduğunu ve psikanalizin histeriye dair F-MRI çalışmalarına sunabileceği ilginç paradigmaları tartışacaktır. Freud’un psikanalitik kuramına ilham vermiş ve Breuer ile 1895’de yayınladığı “Studien über Hysterie (Histeri üzerine Çalışmalar)” kitabına konu olmuş “histeri ve konversiyon” olgusunun, psişik ve nörolojik temellerinin etkileşimini gözler önüne serecek bu konferansın ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Kayıt ve ödeme: Doku Bireysel ve Kurumsal Danışmanlık Merkezi - 0 216 550 55 22

Ücret : Uzman 70 TL - Öğrenci 50 TL

* Konferans dili İngilizce olup çeviri yapılmayacaktır.

* Konferans tüm ilgilenenlere açıktır.

* Yer kısıtlı olduğu için en kısa sürede kayıt yapılması gerekmektedir.