Basın ve Sansür

Tarih. 31 Mart 2012, Cumartesi
Saat: 10:30-16:00
Yer: Santral Kampüsü, E3-101

Türkiye ve Hollanda arasında diplomatik ilişkilerin 400 yılı kutlamaları kapsamında Turkije Instituut ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Programı tarafından düzenlenen etkinlikte, Türkiye ve Hollanda basınından sansür örnekleri ele alınacak.

Hollanda ve Türkiye'den gazetecilerin katılımıyla iki ülkedeki basın, ifade özgürlüğü ve sansür uygulamalarının masaya yatırılacağı konferansın konuşmacıları arasında Türkiye-AB Karma Parlamento eşbaşkanı Joost Lagendijk, Banu Güven, Andrew Finkel, Ragıp Duran, Oral Çalışlar, İrfan Aktan, Rob Wijnberg, Mustafa Akyol, Nazmiye Oral, Jessica Lutz, Yavuz Baydar, Hans Jacobs, Iris Ludeker gibi gazeteciler yer alıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Esra Arsan ve Hollandalı gazeteciler Jessica Maas ve Erdal Balcı tarafından organize edilen konferansta basında sansürün geçmişten günümüze örnekleri ve gazetecilerin deneyimleri katılımcılarla paylaşılacak.

Etkinlikte simultane çeviri yapılmaktadır.

PROGRAM

10.30 Welcome - Esra Arsan (İstanbul Bilgi University), Lily Sprangers (Turkey Institute), Onno Kervers (Consul General at Consulate General of the Netherlands in İstanbul)

10:50 Moderator- Joost Lagendijk

11:00 Jessica Lutz - Historical Overview