Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2012

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 30-31 Mart 2012
Saat: 9:45-16:45
Yer: Dolapdere Kampüsü

Linux Kullanıcıları Derneği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün beraber düzenledikleri Özgür Yazılım ve Linux Günleri BİLGİ'deki 10'uncu senesini kutluyor. Bu konferansın başladığı zamanlar "marjinal" bir konu görünen Özgür Yazılım ve Linux, çoktan sunucu sistemleri alanını fethetmiş; şimdi akıllı telefon ve tablet ile Linux/Unix tabanlı sistemleri (Android ve iPhone/iPad) kullanıcı ile buluşmuş durumda. 

Özgür Yazılımın ticari yanının önemini konferansa sponsorluk verenlerin isimlerinden anlaşılabilir. Markafoni şirketinin teknolojik altyapısının neredeyse tamamı Özgür Yazılımlarla Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğrencileri mezunları ve personeli tarafından tasarlanıp gerçekleştirildi. Gitti gidiyor gibi diğer sponsorlarımız da mezunlarımızı istihdam eden firmalar arasında. 

Bilgisayar Bilimleri Bölümü, gururla 12 seneyi aşan vizyonunun ürünlerinden birini dikkatinize sunuyor. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleşecek etkinliğin ana sponsorları Karel ve Pardus olurken, platin/altın sponsorluklarını da EBİ, gittigidiyor, OBSS, sahibinden.com, Kartaca ve Markafoni üstlendi. 

Etkinlikte, alanında uzman onlarca konuşmacı ilk gün 4, ikinci gün 5 paralel salonda düzenlenecek seminerler, atölyeler, kısa bildiriler ve çalışma toplantıları ile değerli bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacaklar. 

Ayrıntılı bilgi için: http://www.ozguryazilimgunleri.org.tr