“Dünya Edebiyatı Enstitüsü” Yaz Okulu

Tarih: 25 Haziran-20 Temmuz 2012
Yer: Santral Kampüsü

“International World Literature” (Dünya Edebiyatı Enstitüsü) Yaz Okulu’nun ikincisi bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. 2010 yılında Harvard, Pekin, Lizbon ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından kurulan ve dünyanın en ünlü üniversitelerinin de katıldığı IWL Yaz Okulu’nun ilki 2011 yazında Pekin’de gerçekleştirildi. IWL Yaz Okulu Harvard Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğretim üyelerinin yanı sıra Harvard Üniversitesi’nin ortaklaşa çalıştığı saygın üniversitelerin öğretim üyelerinin verdiği seminerlerle dünyanın çeşitli yerlerinden gelen akademisyenleri ve araştırmacıları ağırlıyor.  2012 yılında Yaz Okulu’na katılacak öğrencileri dünyanın dört bir yanından sıkı bir eleme sonucu seçilen öğrenciler arasında BİLGİ Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden 10 tam burslu öğrenci de var.

ABD'den NYU, Stanford, UCLA, Yale, Columbia, Harvard, ABD dışından da Beijing, Tokyo, Viyana, vb. üniversitelerin katılacağı Yaz Okulu'nun programı, küreselleşen dünyada “dünya edebiyatının” sadece Batı edebiyatının kanonlarından ibaret olmadığının altını çiziyor. Program ayrıca, kredili seminerlerin yanı sıra atölyeler ve alanında dünyaca ünlü konuk konuşmacıların verdiği seminerlerle dünya edebiyatının sınırlarını genişletmeyi hedefliyor. Bu yıl BİLGİ’nin ev sahipliği yaptığı Yaz Okulu’nda David Damrosch, Bruce Robbins ve Martin Puchner gibi isimlerin yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğretim üyelerinden Jale Parla ve Murat Belge de kredili seminerler veriyor. Djelal Kadir, Kader Konuk ve Orhan Pamuk ise bu yılın konuk seminerlerini verecek isimler.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.