Seminer: Sosyal Ağların Bilimsel İnsangücüne Etkisi

Tarih: 18 Nisan 2012, Çarşamba,
Saat: 12:00-14:00
Yer: Dolapdere Kampüsü, 515

Özet: Sosyal ağların bilimsel insan gücü kapasitesi üzerindeki önemli ancak az çalışılmış etkisi bir dizi çalışmada incelenmektedir Seminerde bilim ve teknoloji alanında doktora öğrencilerinin kurum seçimini açıklayan üç kısımlık bir çalışmadan ve kadınların bilimsel işgücüne katılımını anlatan diğer bir araştırmadan sonuçlar sunulacaktır.

Zeynep Esra Tanyıldız, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde şehir ve bölge planlama bölümünde lisans derecesini, kentsel politika planlama alanında yüksek lisans derecesini aldıktan sonra Georgia Institute of Technology ve Georgia State Üniversitelerinin ortak doktora programında kamu politikaları konusunda doktora derecesini aldı. Bilim ve teknoloji politikaları konusunda uzmanlaştı. Bilimsel insan gücü politikaları, özellikle bilimsel insan gücü dolaşımı konusunda çalışmalar yaptı. Uluslararası dergilerde, yabancı öğrenci dolaşımı ve kadınların bilim ve teknoloji sektörüne katılımı konularında makaleler yayınladı. Halen Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nda tersine beyin göçü üzerine bir çalışma yürütmektedir.

*Seminer dili İngilizce’dir.

İletişim: migcentre@bilgi.edu.tr ; 311 53 50